Wybierz podkategorię

Menu Kuchni szpitalnej

Obiady dla pracowników

wydawane są w godzinach: 12.45 - 14.15

 

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami 

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt
hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl
bschubert@gpsk.am.poznan.pl

OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

WTOREK 21.01

Krem brokułowy – 250ml (2,7)

Sos pomidorowy z soczewicą i papryką-250ml

Makron spaghetti -150g (1,3)

Kompot - 200ml

 

WTOREK 21.01

Krem brokułowy – 250ml (2,7)

Sos pomidorowo- jarzynowy 125ml

z cukinią 50g (1,2)

Makaron penne-150g (1,3)

Kompot - 200ml

ŚRODA 22.01

Rosół z makaronem – 250ml (1,3,7)

Udko drobiowe pieczone – 1porcja/200g

W sosie własnym (1,2,3)

Ziemniaki gotowane – 250g

Marchew z groszkiem – 150g

Kompot - 200ml

ŚRODA 22.01

Rosół z makaronem – 250ml (1,3,7)

Udko drobiowe gotowane – 1porcja/200g

W sosie potrawkowym (1,2,3)

Ziemniaki gotowane – 250g

Marchewka gotowana– 150g

Kompot - 200ml

CZWARTEK 23.01

Fasolówka – 250ml (1,6,7,10)

Pieczeń ze schabu – 65g

W sosie pieczeniowym (1,2)

Ziemniaki gotowane – 250g

Surówka z kapusty pekińskiej – 150g

Kompot - 200ml

 

CZWARTEK 23.01

Zupa z białych warzyw – 250ml (1,2)

Schab gotowany - 65g

w sosie pietruszkowym (1,2)

Ziemniaki gotowane – 250g

Dynia pieczona – 150g

Kompot - 200ml

 

PIĄTEK 24.01

Barszcz ukraiński – 250ml (1,2,3,7)

Jaja gotowane – 2szt/100g (3)

W sosie chrzanowym-125ml (1,2)

Ziemniaki – 250g

Szpinak puree-150g (2)

Kompot – 200ml

 

PIĄTEK 24.01

Barszcz zabielony z ziemniakami– 250ml (1,2,3,7)

Jaja gotowane na parze z koperkiem –2szt/100g (3)

Ziemniaki – 250g

Szpinak puree-150g (2)

Kompot – 200ml

SOBOTA 25.01

Zupa pomidorowa z ryżem–250ml (1,2,3,7)

Filet z indyka gotowany – 65g

w sosie cytrynowym (1,2)

Ziemniaki gotowane-250g

Surówka z czerwonej kapusty - 100g

Kompot – 200ml

SOBOTA 25.01

Zupa pomidorowa z ryżem – 250ml (1,2,3,7)

Filet z indyka gotowany – 65g

w sosie cytrynowym (1,2)

Ziemniaki z koperkiem -250g

Cukinia gotowana - 150g

Kompot – 200ml

NIEDZIELA 26.01

Zupa marchwiowo-ziemniaczana – 250ml (2,7)

Pulpet gotowany – 65g (1,3)

w sosie koperkowym (1,2)

Ryż gotowany – 150g

Sałatka z buraków i papryki – 150g

Kompot – 200ml

 

NIEDZIELA 26.01

Zupa marchwiowo-ziemniaczana – 250ml (2,7)

Pulpet gotowany – 65g (1,3)

w sosie koperkowym (1,2)

Ryż gotowane – 150g

Sałatka z buraków i jabłka – 150g

Kompot – 200ml

PONIEDZIAŁEK 27.01

Zupa ogórkowa z ziemniakami – 250ml (2,7)

Filet z kurczaka – 65g

W sosie śmietanowo-szpinakowym (1,2)

Makaron penne gotowany – 150g (1,3)

Kompot – 200ml

 

PONIEDZIAŁEK 27.01

Zupa jarzynowa – 250ml (2,7)

Filet z kurczaka – 65g

W sosie śmietanowo-szpinakowym (1,2)

Makaron penne gotowany – 150g (1,3)

Kompot – 200ml

Wykaz alergenów:ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIANY W JADŁOSPISIE

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, kamut, orkisz)

  2. Białka mleka krowiego

  3. Jaja

  4. Ryby

  5. Dwutlenek siarki i siarczyny (E220-228)

  6. Gorczyca

  7. Seler

  8. Orzechy

  9. Orzechy ziemne (arachidowe)

  10. Soja

  11. Sezam

  12. Łubin

  13. Mięczaki

  14. Skorupiaki