Wybierz podkategorię

Menu Kuchni szpitalnej

Obiady dla pracowników

wydawane są w godzinach: 12.45 - 14.15

 

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami smiley

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt
hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl
bschubert@gpsk.am.poznan.pl

OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

WTOREK  22.01

Żurek z ziemniakami– 250ml

Gulasz wegański z cieciorką – 200g

Kasza gryczana -200g

Sałatka z buraków i papryki -150g

Kompot – 200ml

WTOREK  22.01

Krem brokułowy – 250ml

Ryba gotowana w sosie jarzynowym – 120g

Kasza kuskus – 200g

Sałatka z buraków i jabłka – 150g

Kompot – 200ml

 

ŚRODA  23.01

Rosół z makaronem – 250ml

Udko z kurczaka pieczone

w sosie własnym

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Surówka koperkowa z majonezem – 150g

Kompot – 200ml

 

ŚRODA  23.01

Rosół z makaronem – 250ml

Udko gotowane w sosie cytrynowym

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Marchewka gotowana  - 150g

Kompot – 200ml

 

 

CZWARTEK  24.01

Zupa pieczarkowa – 250ml

Zrazy wieprzowe w sosie własnym

Pyzy drożdżowe - 2szt

Surówka z selery i brzoskwini – 150g

Kompot – 200ml

 

CZWARTEK  24.01

Krem selerowy  – 250ml

Schab gotowany w sosie ziołowym

Pyzy drożdżowe - 2szt

Bukiet warzyw gotowanych – 150g

Kompot – 200ml

 

PIĄTEK  25.01

Zupa pomidorowa z ryżem – 250ml

Jajko sadzone – 2 szt.

Ziemniaki puree – 250g

Marchew pieczona w ziołach -150g

Kompot – 200ml

 

PIĄTEK  25.01

Zupa pomidorowa z ryżem – 250ml

Jajko gotowane w sosie śmietanowym – 2 szt.

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Szpinak puree -150g

Kompot – 200ml

SOBOTA  26.01

Zupa jarzynowa – 250ml

Filet z indyka pieczony w sosie pieczarkowym

Ziemniaki z koperkiem -250g

Surówka z kapusty czerwonej – 150g

Kompot – 200ml

 

SOBOTA  26.01

Zupa jarzynowa – 250ml

Filet z indyka gotowany w sosie pietruszkowym

Ziemniaki z koperkiem -250g

Dynia pieczona – 150g

Kompot – 200ml

 

NIEDZIELA  27.01

Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml

Ryż z warzywami i kurczakiem - 400g

Kompot – 200ml

 

NIEDZIELA  27.01

Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml

Ryż z warzywami i kurczakiem – 400g

kompot – 200ml

PONIEDZIAŁEK  28.01

Krupnik -250ml

Pulpet gotowany w sosie pomidorowym

Makaron gotowany – 200g

Fasolka szparagowa gotowana -150g

Kompot – 200ml

 

PONIEDZIAŁEK  28.01

Rosolnik – 250ml

Pulpet gotowany  w sosie pomidorowym

Makaron gotowany – 200g

Szpinak puree-150g

kompot – 200ml