Wybierz podkategorię

Menu Kuchni szpitalnej

Obiady dla pracowników

wydawane są w godzinach: 12.45 - 14.15

 

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami smiley

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt
hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl
jlobaczewski@gpsk.ump.edu.pl

OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

WTOREK  19.09.

Grochówka – 250ml

Szaszłyk z kurczakiem, papryką i cukinią – 120g

ryż curry – 200g

sałatka grillowa – 150g

kompot – 200ml.

 

 

WTOREK  19.09.

Krem brokułowy – 250ml

Szaszłyk z kurczakiem, cukinią i bakłażanem – 120g

ryż na sypko – 200g

marchew gotowana – 150g

kompot – 200ml.

 

ŚRODA  20.09.

Chłodnik litewski – 250ml

Roladki ze schabu ze szpinakiem – 90g

w sosie musztardowym

ziemniaki z koperkiem – 250g

surówka z kapusty pekińskiej – 150g

kompot – 200ml.

 

ŚRODA  20.09.

Chłodnik litewski – 250ml

Roladki ze schabu ze szpinakiem – 90g

w sosie śmietanowym

ziemniaki z koperkiem – 250g

cukinia gotowana – 150g

kompot – 200ml.

 

CZWARTEK  21.09.

Zupa kalafiorowa – 250ml

Strogonow – 250g

ziemniaki z koperkiem – 250g

fasolka szparagowa gotowana – 150g

kompot – 200ml.

 

CZWARTEK  21.09.

Zupa jarzynowa – 250ml

Wołowina gotowana – 65g

w sosie pomidorowym

ziemniaki z koperkiem – 250g

sałatka z buraków i jabłka – 150g

kompot – 200ml.

 

PIĄTEK  22.09.

Zupa pomidorowa z ryżem - 250ml

Ryba smażona – 250g

ziemniaki z koperkiem – 250g

surówka z kiszonej kapusty – 150g

kompot – 200ml.

 

PIĄTEK  22.09.

Zupa pomidorowa z ryżem - 250ml

Ryba gotowana – 120g

w sosie szpinakowo-śmietanowym

ziemniaki – 250g

marchew gotowana – 150g

kompot – 200ml.

 

SOBOTA  23.09.

Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml

Sos myśliwski – 250g

pyzy drożdżowe – 2szt./100g/

sałata z jogurtem – 100g

kompot – 200ml.

 

SOBOTA  23.09.

Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml

Wieprzowina gotowana – 65g

w sosie jarzynowym

pyzy drożdżowe – 2szt./100g/

sałata z jogurtem – 100g

kompot – 200ml.

 

NIEDZIELA  24.09.

Krem z białych warzyw – 250ml

Filet z indyka gotowany – 65g

w sosie pietruszkowym

makaron penne gotowany – 200g

surówka z marchwi i jabłka – 150g

kompot – 200ml.

 

NIEDZIELA  24.09.

Krem z białych warzyw – 250ml

Filet z indyka gotowany – 65g

w sosie pietruszkowym

makaron penne gotowany – 200g

brokuły gotowane – 150g

kompot – 200ml.

 

PONIEDZIAŁEK  25.09.

Krem groszkowy – 250ml

leczo z pieczarkami – 250g

ryż na sypko – 200g

kalafior gotowany – 150g

kompot – 200ml.

 

PONIEDZIAŁEK  25.09.

Krem dyniowy – 250ml

Sos drobiowo-jarzynowy – 250g

ryż na sypko – 200g

cukinia gotowana – 150g

kompot – 200ml.