Wybierz podkategorię

Menu Kuchni szpitalnej

Obiady dla pracowników

wydawane są w godzinach: 12.45 - 14.15

 

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami smiley

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt
hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl
jlobaczewski@gpsk.ump.edu.pl

 

+OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

WTOREK  25.07.

Grochówka – 250ml

Udziec pieczony – 150g

ziemniaki młode z koperkiem – 250g

sałatka z buraków i jabłka – 150g

kompot – 200ml.

WTOREK  25.07.

Zupa brokułowa – 250ml

Udziec gotowany – 150g

w sosie koperkowym

ziemniaki młode – 250g

sałatka z buraków i jabłka – 150g

kompot – 200ml.

 

ŚRODA  26.07.

Zupa kalafiorowa – 250ml

Gulasz wieprzowy – 250g

kasza gryczana na sypko – 200g

brukselka gotowana – 150g

kompot – 200ml.

ŚRODA  26.07.

Zupa jarzynowa  – 250ml

Pulpet wieprzowy gotowany – 90g

w sosie pomidorowym

ziemniaki młode z koperkiem – 250g

szpinak puree – 150g

kompot – 200ml.

 

CZWARTEK  27.07.

Chłodnik litewski – 250ml

Roladki ze schabu ze szpinakiem – 90g

w sosie musztardowym

ziemniaki młode z koperkiem – 250g

surówka z kapusty pekińskiej – 150g

kompot – 200ml.

 

CZWARTEK  27.07.

Chłodnik litewski – 250ml

Roladki ze schabu ze szpinakiem – 90g

w sosie śmietanowym

ziemniaki młode z koperkiem – 250g

cukinia gotowana – 150g

kompot – 200ml.

PIĄTEK  28.07.

Zupa z czarnej porzeczki z makaronem – 250ml

Gzik ze szczypiorkiem – 250g

ziemniaki młode – 250g

kompot – 200ml.

 

PIĄTEK  28.07.

Zupa z czarnej porzeczki z makaronem – 250ml

Gzik z koperkiem – 250g

ziemniaki młode – 250g

kompot – 200ml.

SOBOTA  29.07.

Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml

Sos myśliwski – 250g

pyzy drożdżowe – 2szt./100g/

sałata z jogurtem – 100g

kompot – 200ml.

SOBOTA  29.07.

Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml

Wieprzowina gotowana – 65g

w sosie pomidorowo-jarzynowym

pyzy drożdżowe – 2szt./100g/

sałata z jogurtem – 100g

kompot – 200ml.

 

NIEDZIELA  30.07.

Zupa jarzynowa – 250ml

Mięso gotowane – 65g

w sosie pieczarkowym

makaron penne gotowany – 200g

surówka z marchwi i jabłka – 150g

kompot – 200ml.

 

NIEDZIELA  30.07.

Zupa jarzynowa – 250ml

Mięso gotowane – 65g

w sosie pietruszkowym

makaron penne gotowany – 200g

marchew gotowana – 150g

kompot – 200ml.

PONIEDZIAŁEK  31.07.

Zupa ziemniaczana – 250ml

leczo z pieczarkami – 250g

ryż na sypko – 200g

kalafior gotowany – 150g

kompot – 200ml.

 

PONIEDZIAŁEK  31.07.

Zupa ziemniaczana – 250ml

Sos drobiowo-jarzynowy – 250g

ryż na sypko – 200g

cukinia gotowana – 150g

kompot – 200ml.