Wybierz podkategorię

Menu Kuchni szpitalnej

Obiady dla pracowników

wydawane są w godzinach: 12.45 - 14.15

 

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami smiley

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt
hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl
jlobaczewski@gpsk.ump.edu.pl

OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

WTOREK  10.07.

Chłodnik– 250ml

Kotlet mielony w sosie pieczarkowym

– 2 szt. 200g

Ziemniaki-250g

kompot – 200ml

WTOREK 10.07.

Chłodnik– 250ml

Ryba gotowana w sosie

Śmietanowo – 120g

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Cukinia gotowana – 150g

kompot – 200ml

 

ŚRODA  11.07.

Rosół – 250ml

Udko pieczone w sosie pieczeniowym – 1szt

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Kalafior z bułka tartą – 150g

kompot – 200ml

ŚRODA  11.07.

Rosół  – 250ml

Udko gotowane – 1 szt.

W sosie cytrynowym

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Marchew gotowana – 150g

kompot – 200ml

 

CZWARTEK  12.07.

Zupa pomidorowa z makaronem– 250ml

Pieczeń z karkówki – 90g

w sosie własnym

pyzy drożdżowe-2szt

surówka z selery i brzoskwini – 150g

kompot – 200ml

 

CZWARTEK  12.07.

Zupa pomidorowa z makaronem – 250ml

Schab gotowany

W sosie jarzynowym

Pyzy drożdżowe-2szt.

Buraki puree – 150g

kompot – 200ml

PIĄTEK  13.07.

Zupa ziemniaczana – 250ml

Jajko sadzone – 2 szt.

ziemniaki pieczone – 250g

pieczarki z cebulką – 150g

mizeria -150g

kompot – 200ml

 

PIĄTEK  13.07.

Zupa ziemniaczana – 250ml

Jajko sadzone – 2 szt.

ziemniaki z koperkiem – 250g

szpinak puree – 150g

marchew baby gotowana – 150g

kompot – 200ml

SOBOTA  14.07.

Zupa wiśniowa – 250ml

Wieprzowina parowana – 65g

W sosie ziołowym

Makaron pełnoziarnisty gotowany

Kapusta czerwona gotowana – 150g

kompot – 200ml

SOBOTA  14.07.

Zupa wiśniowa– 250ml

Wieprzowina gotowana

W sosie ziołowym

Makaron gotowany – 200g

Dynia gotowana – 150g

kompot – 200ml

 

NIEDZIELA  15.07.

Zupa koperkowa – 250ml

Ryż z warzywami i kurczakiem – 400g

Sałata lodowa z jogurtem-150g

kompot – 200ml

 

NIEDZIELA  15.07.

Zupa koperkowa – 250ml

Ryż z warzywami i kurczakiem – 400g

Sałata lodowa z jogurtem- 150g

kompot – 200ml

PONIEDZIAŁEK  16.07.

Krupnik -250ml

Gołąbki z ryżem w kapuście – 250g

 sosie pomidorowym

ziemniaki z koperkiem – 250g

kompot – 200ml

 

PONIEDZIAŁEK  16.07.

Rosolnik – 250ml

Pulpet gotowany w sosie pomidorowym

Ziemniaki z koperkiem – 250g

brokułygotowane – 150g

kompot – 200ml