Wybierz podkategorię

Menu Kuchni szpitalnej

Obiady dla pracowników

wydawane są w godzinach: 12.45 - 14.15

 

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami smiley

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt
hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl
jlobaczewski@gpsk.ump.edu.pl

OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

Wtorek  28.02.

Żurek – 250ml,

schab gotowany – 65g

w sosie pomidorowo – jarzynowym,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

surówka z selera i jabłka – 150g,

kompot – 150ml.

 

Wtorek  28.02.

Zupa ryżowa – 250ml,

schab gotowany – 65g

w sosie pomidorowo – jarzynowym,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

szpinak puree – 150g,

kompot – 150ml.

 

Środa 01.03.

Krem groszkowy – 250ml,

śledź w śmietanie – 150g,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

kompot – 150ml.

 

Środa 01.03.

Krem z białych warzyw – 250ml,

gzik z koperkiem – 250g,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

kompot – 150ml.

 

Czwartek  02.03.

Zupa fasolowa – 250ml,

ryż z warzywami i kurczakiem – 450g,

sałata,

kompot – 150ml.

 

Czwartek  02.03.

Zupa ziemniaczana – 250ml,

ryż z warzywami i kurczakiem – 450g,

sałata,

kompot – 150ml.

Piątek  03.03.

Zupa pomidorowa z makaronem – 250ml,

pyzy ziemniaczane z boczkiem – 350g,

kapusta kwaszona gotowana – 150g,

kompot – 150ml.

 

Piątek  03.03.

Zupa pomidorowa z makaronem – 250ml,

pierogi owocowe z masłem i cukrem – 350g,

kompot – 150ml.

 

Sobota  04.03.

Zupa jarzynowa – 250ml,

pieczeń rzymska – 90g,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

sałatka z buraków i jabłka – 150g,

kompot – 150ml.

 

Sobota  04.03.

Zupa jarzynowa – 250ml,

pulpet gotowany – 65g

w sosie śmietanowym,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

sałatka z buraków i jabłka – 150g,

kompot – 150ml.

 

Niedziela  05.03.

Rosolnik – 250ml,

filet z indyka gotowany – 65g

w sosie pomidorowym,

makaron gotowany – 200g,

fasolka szparagowa gotowana – 150g,

kompot  – 150ml.

 

Niedziela  05.03.

Rosolnik – 250ml,

Filet z indyka gotowany – 65g

w sosie pomidorowym,

makaron gotowany – 200g,

brokuły gotowane – 150g,

kompot – 150ml.

 

Poniedziałek  06.03.

Barszcz z ziemniakami – 250ml,

roladki ze schabu z marchewką gotowane – 100g

w sosie śmietanowym,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

surówka z białej kapusty – 150g,

kompot – 150ml.

 

Poniedziałek  06.03.

Barszcz z ziemniakami – 250ml,

roladki ze schabu z marchewką gotowane – 100g,

w sosie śmietanowym,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

bukiet warzyw – 150g,

kompot – 150ml.