Wybierz podkategorię

Menu Kuchni szpitalnej

Obiady dla pracowników

wydawane są w godzinach: 12.45 - 14.15

 

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami smiley

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt
hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl
bschubert@gpsk.am.poznan.pl

 

 

OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

WTOREK 09.07

Zupa kalafiorowa zabielana z grzankami – 250ml

Pyzy drozdżowe- 2szt/200g

z sosem myśliwskim

Kompot – 200ml

 

WTOREK 09.07

Krem z białych warzyw – 250ml

Pierogi leniwe z masłem i cukrem – 250g

Kompot – 200ml

 

ŚRODA 10.07

Rosolnik – 250ml

Strogonow – 250g

Kluski kładzione – 250g

Sałatka z buraka i jabłka – 150g

Kompot – 200ml

 

ŚRODA 10.07

Rosolnik – 250ml

Wołowina gotowana – 65g

w sosie jarzynowym

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Sałatka z buraków i jabłka – 150g

Kompot – 200ml

 

CZWARTEK 11.07

Zupa dyniowa z papryką i pestkami dyni– 250ml

Kotlet mielony – 100g

Ziemniaki puree – 250g

Surówka z selera i brzoskwini – 150g

Kompot – 200ml

 

CZWARTEK 11.07

Zupa dyniowo-ziemniaczana – 250ml

Pulpety gotowane – 90g

w sosie pietruszkowym

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Sałata lodowa z jogurtem – 150g

Kompot – 200ml

 

PIĄTEK 12.07

Zupa brokułowa z ziemniakami – 250ml

Ryba smażona – 120g

Ziemniaki puree – 50g

Surówka z kiszonej kapusty – 150g

Kompot – 200ml

 

PIĄTEK 12.07

Zupa brokułowa z ziemniakami – 250ml

Ryba gotowana – 120g

w sosie cytrynowym

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Bukiet warzyw – 150g

Kompot – 200ml

 

SOBOTA 13.07

Zupa jarzynowa – 250ml

Sos boloński z groszkiem – 250g

Makaron spaghetti – 200g

Kompot – 200ml

 

SOBOTA 13.07

Zupa jarzynowa – 250ml

Sos mięsno – jarzynowy – 250g

Makaron spaghetti – 200g

Kompot – 200ml

 

NIEDZIELA 14.07

Rosół z makaronem – 250ml

Kotlet schabowy panierowany – 100g

Ziemniaki puree – 250g

Sałatka z kapusty pekińskiej – 150g

Kompot – 200ml

 

 

NIEDZIELA 14.07

Rosół z makaronem – 250ml

Schab gotowany – 65g

W sosie koperkowym

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Marchew gotowana – 150g

Kompot – 200ml

 

PONIEDZIAŁEK 15.07

Zupa pomidorowa z makaronem - 250g

Filet z kurczaka na słodko z anansem – 150g

Ryż na sypko – 150g

Kompot – 200ml

 

PONIEDZIAŁEK 15.07

Zupa pomidorowa zabielana - 250g

Filet z kurczaka – 65g

w sosie śmietanowym

Ryż na sypko – 150g

Brokuły gotowane – 150g

Kompot – 200ml

 

Zastrzega się prawo do zmiany w jadłospisie