Wybierz podkategorię

Menu Kuchni szpitalnej

Obiady dla pracowników

wydawane są w godzinach: 12.45 - 14.15

 

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami smiley

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt
hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl
jlobaczewski@gpsk.ump.edu.pl

 

OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

WTOREK  20.06.

Botwnika – 250ml,

pierogi leniwe z masłem i cukrem – 250g,

kompot – 200ml.

 

WTOREK  20.06.

Botwnika – 250ml,

pierogi leniwe z masłem i cukrem – 250g,

kompot – 200ml.

 

ŚRODA  21.06.

Krupnik – 250ml,

wołowina gotowana – 65g

w sosie chrzanowym,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

brokuły gotowane – 150g,

kompot – 200ml.

 

ŚRODA  21.06.

Rosolnik – 250ml,

wołowina gotowana – 65g

w sosie jarzynowym,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

brokuły gotowane – 150g,

kompot – 200ml.

 

CZWARTEK  22.06.

Zupa jarzynowa – 250ml,

bitki wieprzowe – 65g

w sosie własnym,

kasza na sypko – 200g,

buraki puree z chrzanem – 150g,

kompot – 200ml.

 

CZWARTEK  22.06.

Zupa jarzynowa – 250ml,

Roladki wieprzowe z marchewką – 90g

w sosie pietruszkowym,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

buraki puree– 150g,

kompot – 200ml.

 

PIĄTEK  23.06.

Zupa pieczarkowa zabielana – 250ml,

kotlety rybne – 90g,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

surówka z kiszonej kapusty – 150g,

kompot – 200ml.

 

PIĄTEK  23.06.

Zupa ryżowa – 250ml,

kotlety rybne – 90g,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

szparagi zielone  gotowane – 150g,

kompot – 200ml.

 

SOBOTA  24.06.

Rosół z makaronem – 250ml,

filet z kurczaka gotowany – 65g

w sosie potrawkowym,

ryż na sypko – 200g,

marchew z groszkiem gotowana – 150g,

kompot – 200ml.

 

SOBOTA  24.06.

Rosół z makaronem – 250ml,

filet z kurczaka gotowany – 65g

w sosie potrawkowym,

ryż na sypko – 200g,

marchew gotowana – 150g,

kompot – 200ml.

 

NIEDZIELA  25.06.

Zupa pomidorowa z makaronem– 250ml,

pulpet gotowany – 90g

w sosie koperkowym,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

surówka z marchwi, kapusty i pory – 150g,

kompot – 200ml.

 

NIEDZIELA  25.06.

Zupa pomidorowa z makaronem– 250ml,

pulpet gotowany – 90g

w sosie koperkowym,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

szpinak puree – 150g,

kompot – 200ml.

 

PONIEDZIAŁEK  26.06.

Zupa porowa z lanym ciastem – 250ml,

szwajcar wieprzowy – 130g,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

mizeria z jogurtem – 150g,

kompot – 200ml.

 

PONIEDZIAŁEK  26.06.

Zupa koperkowa z lanym ciastem–250ml,

Schab gotowany – 65g

w sosie pomidorowo-jarzynowym,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

cukinia gotowana – 150g,

kompot – 200ml.