Wybierz podkategorię

Menu Kuchni szpitalnej

Obiady dla pracowników

wydawane są w godzinach: 12.45 - 14.15

 

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami smiley

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt
hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl
bschubert@gpsk.am.poznan.pl

OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

WTOREK  14.05

Żurek – 250ml

Gulasz jarski z cieciorką – 200g

Kasza gryczana -200g

Sałatka z buraków i papryki -150g

Kompot – 200ml

WTOREK  14.05

Barszcz zabielany – 250ml

Ryba gotowana w sosie jarzynowym – 120g

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Cukinia gotowana – 150g

Kompot – 200ml

 

ŚRODA  15.05

Rosół z makaronem – 250ml

Udko z kurczaka (200g) w sosie pieczeniowym

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Surówka z kiszonej kapusy – 150g

Kompot – 200ml

ŚRODA  15.05

Rosół z makaronem – 250ml

Udko gotowane (200g) w sosie cytrynowym

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Marchewka gotowana  - 150g

Kompot – 200ml

 

 

CZWARTEK  16.05

Zupa pieczarkowa z makaronem – 250ml

Zrazy zawijane ze schabu (90g) w sosie własnym

Pyzy drożdżowe -2szt

Surówka z selery i jabłka – 150g

Kompot – 200ml

 

CZWARTEK  16.05

Zupa selerowa z lanym ciastem  – 250ml

Schab gotowany (65g) w sosie ziołowym

Pyzy drożdżowe -2szt

Bukiet warzyw gotowanych – 150g

Kompot – 200ml

 

PIĄTEK  17.05

Zupa pomidorowa z ryżem – 250ml

Jajko sadzone – 2 szt.

Ziemniaki puree – 250g

Mizeria z jogurtem i śmietaną -150g

Kompot – 200ml

 

PIĄTEK  17.05

Zupa pomidorowa z ryżem – 250ml

Jajko gotowane w sosie koperkowym – 2 szt.

Ziemniaki puree – 250g

Sałata z jogurtem - 100g

Kompot – 200ml

SOBOTA  18.05

Zupa jarzynowa – 250ml

Pieczeń z indyka (65g) w sosie własnym

Ziemniaki z koperkiem -250g

Surówka z kapusty pekińskiej – 150g

Kompot – 200ml

 

SOBOTA  18.05

Zupa jarzynowa – 250ml

Filet z indyka gotowany (65g) w sosie pietruszkowym

Ziemniaki z koperkiem -250g

Dynia pieczona – 150g

Kompot – 200ml

 

NIEDZIELA  19.05

Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml

Ryż z warzywami i kurczakiem - 400g

Kompot – 200ml

 

NIEDZIELA  19.05

Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml

Ryż z warzywami i kurczakiem – 400g

Kompot – 200ml

PONIEDZIAŁEK  20.05

Krupnik -250ml

Pulpet gotowany (90g) w sosie pomidorowym

Makaron penne gotowany – 200g

Fasolka szparagowa gotowana - 150g

Kompot – 200ml

 

PONIEDZIAŁEK  20.05

Rosolnik – 250ml

Pulpet gotowany (90g) w sosie pomidorowym

Makaron penne gotowany – 200g

Szpinak puree-150g

Kompot – 200ml

 

ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIANY W JADŁOSPISIE