Wybierz podkategorię

Menu Kuchni szpitalnej

Obiady dla pracowników

wydawane są w godzinach: 12.45 - 14.15

 

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami smiley

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt
hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl
jlobaczewski@gpsk.ump.edu.pl

OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

WTOREK  21.11.

Zupa fasolowa – 250ml

racuchy – 3szt.

z musem jabłkowym

kompot – 200ml.

 

WTOREK  21.11.

Zupa pomidorowa z ryżem – 250ml

pierogi leniwe z masłem i cukrem – 250g

kompot – 200ml.

 

ŚRODA  22.11.

Zupa neapolitańska z lanym ciastem – 250ml

karkówka pieczona – 65g

w sosie pieczeniowym

kasza jęczmienna na sypko – 200g

kapusta modra gotowana – 150g

kompot – 200ml.

 

ŚRODA  22.11.

Zupa ryżowa – 250ml

schab gotowany – 65g

w sosie jarzynowym

ziemniaki z koperkiem – 250g

buraki puree – 150g

kompot – 200ml.

 

CZWARTEK  23.11.

Rosół z makaronem – 250ml

filet z kurczaka gotowany – 65g

w sosie potrawkowym

ryż na sypko – 200g

 marchew gotowana – 150g

kompot – 200ml.

 

CZWARTEK  23.11.

Rosół z makaronem – 250ml

filet z kurczaka gotowany – 65g

w sosie potrawkowym

ryż na sypko – 200g

marchew gotowana – 150g

kompot – 200ml.

 

PIĄTEK   24.11.

Zupa jarzynowa – 250ml

ryba smażona – 120g

ziemniaki z koperkiem – 250g

surówka z kiszonej kapusty – 150g

kompot – 200ml.

 

PIĄTEK   24.11.

Zupa jarzynowa – 250ml

ryba gotowana – 120g

w sosie koperkowym

ziemniaki – 250g

szpinak puree – 150g

kompot – 200ml.

 

SOBOTA   25.11.

Zupa ziemniaczana – 250ml

sos boloński – 250g

makaron spaghetti – 200g

groszek gotowany – 50g

kompot – 200ml.

 

SOBOTA   25.11.

Zupa ziemniaczana – 250ml

sos mięsno - jarzynowy – 250g

makaron spaghetti – 200g

brokuły gotowane – 150g

kompot – 200ml.

 

NIEDZIELA  26.11.

Zupa selerowa z lanym ciastem – 250ml

pulpety gotowane – 90g

w sosie pietruszkowym

ziemniaki – 250g

fasolka szparagowa gotowana – 150g

kompot – 200ml.

 

NIEDZIELA  26.11.

Zupa selerowa z lanym ciastem – 250ml

Pulpety gotowane – 90g

w sosie pietruszkowym

ziemniaki – 250g

marchew gotowana – 150g

kompot – 200ml.

 

PONIEDZIAŁEK  27.11.

Zupa ogórkowa – 250ml

kotlet panierowany – 100g

ziemniaki z koperkiem – 250g

surówka z białej kapusty – 150g

kompot – 200ml.

 

PONIEDZIAŁEK  27.11.

Barszcz z makaronem – 250ml

kotlet pieczony w siemieniu – 100g

ziemniaki z koperkiem – 250g

szpinak puree – 150g

kompot – 200ml.