Wybierz podkategorię

Menu Kuchni szpitalnej

Obiady dla pracowników

wydawane są w godzinach: 12.45 - 14.15

 

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami smiley

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt
hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl
jlobaczewski@gpsk.ump.edu.pl

OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

Wtorek 21.02.

Grochówka – 250ml,

leczo z kurczaka – 250g,

ryż na sypko – 200g,

sałata z jogurtem – 100g,

kompot – 150ml.

Wtorek 21.02.

Zupa ziemniaczana – 250ml,

sos drobiowo – jarzynowy – 250g,

ryż na sypko – 200g,

sałata z jogurtem – 100g,

kompot – 150ml.

 

Środa 22.02.

Zupa pieczarkowa  – 250ml,

bitki wieprzowe – 65g

w sosie własnym,

kasza pęczak na sypko – 250g,

sałatka z buraków i jabłka – 150g,

kompot – 150ml.

 

Środa 22.02.

Zupa brokułowa  – 250ml,

wieprzowina gotowana – 65g

w sosie śmietanowym,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

sałatka z buraków i jabłka – 150g,

kompot – 150ml.

Czwartek 23.02.

Krem z białych warzyw – 250ml z grzankami,

gołąbki w kapuście z ryżem – 250g

w sosie pomidorowym,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

kompot – 150ml.

 

Czwartek 23.02.

Krem z białych warzyw – 250ml z grzankami,

pulpet gotowany– 90g

w sosie pomidorowym,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

szpinak puree – 150g,

kompot – 150ml.

 

Piątek 24.02.

Barszcz zabielany z makaronem – 250ml,

kotlet rybny – 90g,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

surówka z kiszonej kapusty – 150g,

kompot – 150ml.

 

Piątek 24.02.

Barszcz zabielany z makaronem – 250ml,

kotlet rybny – 90g,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

bukiet warzyw gotowany – 150g,

kompot – 150ml.

Sobota 25.02.

Zupa pomidorowa z ryżem – 250ml,

filet z indyka gotowany – 65g

w sosie śmietanowo-ziołowy,

makaron gotowany – 200g,

bukiet warzyw gotowany – 150g,

kompot – 150ml.

 

Sobota 25.02.

Zupa pomidorowa z ryżem – 250ml,

filet z indyka gotowany – 65g

w sosie śmietanowo-ziołowy,

makaron gotowany – 200g,

bukiet warzyw gotowany – 150g,

kompot – 150ml.

Niedziela 26.02.

Rosół z makaronem – 250ml,

udko drobiowe pieczone – 1szt.,

ryż na sypko – 200g,

surówka z marchwi i brzoskwini – 150g,

kompot – 150ml.

 

Niedziela 26.02.

Rosół z makaronem – 250ml,

udko drobiowe gotowane – 1 szt.

w sosie potrawkowym,

ryż na sypko – 200g,

marchew gotowana – 150g,

kompot – 150ml.

 

Poniedziałek 27.02.

Zupa selerowa z lanym ciastem – 250ml,

zrazy wołowe zawijane – 90g

w sosie własnym,

pyzy – 2 szt./100g/,

buraki zasmażane z chrzanem – 150g,

kompot – 150ml.

 

Poniedziałek 27.02.

Zupa selerowa z lanym ciastem – 250ml,

wołowina gotowana – 65g

w sosie jarzynowym,

pyzy – 2 szt./100g/,

buraki puree – 150g,

kompot – 150ml.