Wybierz podkategorię

Menu Kuchni szpitalnej

Obiady dla pracowników

wydawane są w godzinach: 12.45 - 14.15

 

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami smiley

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt
hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl
bschubert@gpsk.am.poznan.pl

 

OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

WTOREK  18.09

Barszcz zabielany – 250ml

Kluski kładzione z boczkiem – 300g

Kapusta kiszona gotowana – 150g

Kompot-200ml

 

WTOREK  18.09

Barszcz zabielany – 250ml

pierogi leniwe z szpinakiem i jogurtem– 250g

kompot-200ml

 

ŚRODA  19.09

Krupnik – 250ml

Strogonów wołowy – 250g

Ziemniaki z koperkiem-250g

brukselka gotowana – 70g

 

ŚRODA  19.09

Zupa jarzynowa – 250ml

Wołowina gotowana – 65g

w sosie potrawkowym

ziemniaki z koperkiem - 250g

brokuły gotowane – 150g

 

CZWARTEK  20.09

Zupa krem ziemniaczana – 250ml

Papryka faszerowana z pieczarkami - 2szt

mizeria i jogurtem -  150g

kompot – 200ml

 

CZWARTEK  20.09.

Zupa krem ziemniaczana – 250ml

pulpet gotowany – 90g

w sosie koperkowym

ryż na sypko – 250g

sałata lodowa z jogurtem - 150g,

kompot – 200ml

PIĄTEK  21.09

Zupa pomidorowa z ryżem - 250ml

Gzik ze szczypiorkiem – 250g

ziemniaki – 250g

kompot – 200ml

 

PIĄTEK  21.09

Zupa pomidorowa z ryżem - 250ml

Gzik z koperkiem – 250g

ziemniaki – 250g

kompot – 200ml

SOBOTA  22.09

Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml

Sos myśliwski – 250g

pyzy drożdżowe – 2szt./100g/

buraki pieczone - 150g,

kompot – 200ml

SOBOTA  22.09

Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml

schab gotowany – 65g

w sosie jarzynowym

pyzy drożdżowe – 2szt./100g/

buraczki puree - 150g,

kompot – 200ml

 

NIEDZIELA  23.09

Rosół z makaronem – 250ml

Filet z indyka gotowany – 65g

w sosie pieczarkowy

makaron penne gotowany – 200g

marchewka z groszkiem  – 150g

kompot – 200ml

 

NIEDZIELA  23.09

Rosół z makaronem – 250ml

Filet z indyka gotowany – 65g

w sosie pietruszkowym

makaron penne gotowany – 200g

marchew z gotowana – 150g

kompot – 200ml

PONIEDZIAŁEK  24.09

Zupa selerowa z lanym ciastem – 250ml

leczo z pieczarkami – 250g

ryż na sypko – 200g

surówka z kapusty białej, pory i papryki – 150g

kompot – 200ml

 

PONIEDZIAŁEK  24.09

Zupa selerowa z lanym ciastem – 250ml

Sos drobiowo-jarzynowy – 250g

ryż na sypko – 200g

szpinak puree – 150g

kompot – 200ml