Wybierz podkategorię

Menu Kuchni szpitalnej

Obiady dla pracowników

wydawane są w godzinach: 12.45 - 14.15

 

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami smiley

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt
hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl
bschubert@gpsk.am.poznan.pl

OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

WTOREK  20.11.

Zupa kalafiorowa zabielana z grzankami – 250ml

Racuchy drożdżowe – 3szt.

z musem jabłkowym

Kompot  – 200ml.

 

WTOREK  20.11.

Krem z białych warzyw – 250ml

Pierogi leniwe ze szpinakiem i jogurtem – 250g

Kompot – 200ml.

 

ŚRODA  21.11.

Kapuśniak z białej kapusty – 250ml

Strogonow – 250g

Kasza pęczak na sypko – 200g

Surówka z pora, marchwi i jabłka – 150g

Kompot – 200ml.

 

ŚRODA  21.11.

Rosolnik – 250ml

Wołowina gotowana – 65g

w sosie jarzynowym

Kuskus – 200g

Sałatka z buraków i jabłka – 150g

Kompot – 200ml.

 

CZWARTEK  22.11.

Krem dyniowy z papryką i pestkami dyni– 250ml

Gołąbki mięsne w kapuście– 250g

w sosie pomidorowym

Ziemniaki z koperkiem– 150g

Kompot – 200ml.

 

CZWARTEK  22.11.

Krem dyniowy– 250ml

Pulpety gotowane – 90g

w sosie pietruszkowym

Ziemniaki z koperkiem– 250g

Cukinia gotowana – 150g

Kompot – 200ml.

 

PIĄTEK   23.11.

Zupa ogórkowa z ziemniakami – 250ml

Ryba smażona – 120g

Ziemniaki puree – 250g

Surówka z czerwonej kapusty – 150g

Kompot – 200ml.

 

PIĄTEK   23.11.

Barszcz zabielany – 250ml

Ryba gotowana – 120g

w sosie koperkowym

Ziemniaki puree – 250g

Bukiet warzyw – 150g

Kompot – 200ml.

 

SOBOTA   24.11.

Zupa ziemniaczana – 250ml

Sos boloński z groszkiem – 250g

Makaron spaghetti – 200g

 Kompot – 200ml.

 

SOBOTA   24.11.

Zupa ziemniaczana – 250ml

Sos mięsno-jarzynowy – 250g

Makaron spaghetti – 200g

Kompot – 200ml.

 

NIEDZIELA  25.11.

Rosół z makaronem – 250ml

Kotlet schabowy panierowany– 65g

Ziemniaki z koperkiem– 250g

Sałatka z kapusty pekińskiej– 150g

Kompot – 200ml.

 

 

NIEDZIELA  25.11.

Rosół z makaronem – 250ml

Schab gotowany – 65g

W sosie śmitanowym

Ziemniaki  z koperkiem– 250g

Marchew gotowana– 150g

Kompot – 200ml.

 

PONIEDZIAŁEK  26.11.

Zupa pomidorowa z makaronem – 250ml

Filet z kurczaka na słodko z kukurydzą i ananasem – 100g

Ryż na sypko – 200g

Surówka z białej kapusty, pora i papryki – 150g

Kompot – 200ml.

 

PONIEDZIAŁEK  26.11.

Zupa pomidorowa z makaronem– 250ml

Filet z kurczaka gotowany – 100g

w sosie pietruszkowym

Ryż na sypko – 200g

Surówka z z marchwi i jabłka – 150g

Kompot – 200ml.