Wybierz podkategorię

Menu Kuchni szpitalnej

Obiady dla pracowników

wydawane są w godzinach: 12.45 - 14.15

 

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami smiley

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt
hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl
jlobaczewski@gpsk.ump.edu.pl

OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

Wtorek  18.04.

Krupnik – 250ml,

Kotlet mielony – 90g,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

fasolka szparagowa gotowana–150g,

kompot – 150ml.

Wtorek  18.04.

Zupa selerowa z lanym ciastem– 150g,

Pulpet gotowany – 90g

w sosie śmietanowym,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

szpinak puree – 150g,

kompot 150ml.

 

Środa  19.04.

Kapuśniak z kiszonej kapusty-250ml,

Filet z indyka gotowany – 65g

w sosie pomidorowym,

makaron gotowany – 200g,

kalafior gotowany - 150g,

kompot – 150ml.

 

Środa  19.04.

Zupa ryżowa – 250ml,

Filet z indyka gotowany – 65g

w sosie pomidorowym,

makaron gotowany – 200g,

brokuły gotowane – 150g,

kompot- 150ml

 

Czwartek  20.04.

Krem z białych warzyw – 250ml,

Kotlety z kaszy – 2szt./200g/

w sosie pieczarkowym,

buraki pieczone – 150g,

kompot – 150ml.

Czwartek  20.04.

Krem z białych warzyw –250ml,

Roladki ze schabu ze szpinakiem –90g,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

buraki pieczone – 150g,

kompot- 150ml.

 

Piątek  21.04.

Barszcz zabielany z makaronem - 250ml,

Ryba smażona – 100g,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

surówka z kiszonej kapusty–150g,

kompot – 150ml.

 

Piątek  21.04.

Barszcz zabielany z makaronem – 250ml,

Ryba gotowana w jarzynach – 150g,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

szpinak puree – 150g,

kompot – 150ml.

 

Sobota  22.04.

Rosół z makaronem – 250ml,

Udko z kurczaka gotowane –1 szt.

w sosie potrawkowym,

ryż na sypko – 200g,

marchew z groszkiem gotowana –150g,

kompot – 150ml.

Sobota  22.04.

Rosół z makaronem – 250ml,

Udko z kurczaka gotowane – 1 szt.

w sosie potrawkowym,

ryż na sypko – 200g,

marchew gotowana – 150g,

kompot – 150ml.

 

Niedziela 23.04.

Zupa jarzynowa - 250ml,

Pieczeń wieprzowa – 65g

w sosie własnym,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

buraki puree-150g,

kompot – 150ml.

Niedziela 23.04.

Zupa jarzynowa - 250ml,

Wieprzowina gotowana – 65g

w sosie koperkowym,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

buraki puree – 150g,

kompot – 150ml.

 

Poniedziałek 24.04.

Zupa pomidorowa z makaronem – 250ml,

kotlet schabowy panierowany–100g,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

surówka z kapusty, pory i papryki–150g,

kompot – 150ml.

Poniedziałek 24.04.

Zupa pomidorowa z makaronem – 250ml,

Roladki ze schabu z marchewką-90g

w sosie śmietanowym,

ziemniaki z koperkiem– 250g,

bukiet warzyw gotowany – 150g,

kompot – 150ml.