Wybierz podkategorię

Żywienie Pacjenta - Menu

 

Drogie Pacjentki! 

Posiłki w Szpitalu wydawane są o nastepujących godzinach

Śniadanie : ok. 7.45

Obiad : ok. 13.00

Kolacja : ok. 17.00

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami smiley

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt

hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl

bschubert@gpsk.am.poznan.pl

OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

WTOREK 10.12

Barszcz z burakami i ziemniakami – 250ml (1,2)

Gulasz jarski z cieciorką – 200g (1)

Kasza gryczana - 150g (1

kompot – 200ml

WTOREK 10.12

Barszcz z burakami i ziemniakami – 250ml (1,2)

Pierogi leniwe z masłem i cukrem-250g/50g (1,2,3)

kompot – 200ml

ŚRODA 11.12

Zupa pomidorowa z makaronem– 250ml(1,2,3,7)

Pieczeń z karkówki – 65g

w sosie pieczeniowym

Pyzy drożdżowe- 2szt/100g(1,2,3)

Kapusta czerwona gotowana -150g

kompot – 200ml

ŚRODA 11.12

Zupa pomidorowa z makaronem– 250ml(1,2,3,7)

Schab gotowany – 90g

w sosie koperkowym(1,2)

Pyzy drożdżowe- 2szt/100g(1,2,3

Cukinia pieczona – 150g

kompot – 200ml

CZWARTEK 12.12

Zupa z białych warzyw – 250ml (1,2,7)

Chili corn carne-250g

Ryż gotowany-150g

kompot – 200ml

 

CZWARTEK 12.12

Zupa z białych warzyw– 250ml (1,2,7)

Sos mięsno-jarzynowy-250g (1,2)

Ryż gotowany-150g

kompot – 200ml

 

PIĄTEK 13.12

Zupa jarzynowa z groszkiem – 250ml (1,2

Ryba smażona – 120g(1,3)

Ziemniaki puree – 250g

Surówka z kwaszonej kapusty - 150g

kompot – 200ml

PIĄTEK 13.12

Zupa jarzynowa – 250ml (1,2)

Ryba gotowana – 90g

w sosie cytrynowym (1,2)

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Szpinak puree – 150g(2)

kompot – 200ml

SOBOTA 14.12

Rosół z makaronem – 250ml(1,2,3)

Filet z indyka gotowany– 65g

W sosie potrawkowym(1,2,3)

Ryż gotowany na sypko-150g

Marchewka z groszkiem – 150g

kompot – 200ml

SOBOTA 14.12

Rosół z makaronem -250ml(1,3)

Filet z indyka gotowany – 65g

w sosie potrawkowym (1,2,3)

ryż gotowany na sypko-150g

marchew gotowana – 150g

kompot – 200ml

NIEDZIELA 15.12

Zupa dyniowo-ziemniaczana – 250ml(2,7)

Pieczeń wieprzona - 65g w sosie pieczeniowym

Kasza jęczmienna-150g (1)

Surówka z białej kapusty – 150g

kompot – 200ml

NIEDZIELA 15.12

Zupa dyniowo-ziemniaczana – 250ml (2,7)

Wieprzowina gotowana – 65g

w sosie jarzynowym(1,2)

Ziemniaki z koperkiem - 250g

Brokuły gotowana – 150g

kompot – 200ml

PONIEDZIAŁEK 16.12

Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml (1,2,3)

Roladka z indyka faszerowana szpinakiem i serem-100g (2)

sos śmietanowy - 125ml (1,2)

Ziemniaki – 250g

Sałatka z buraków i jabłka – 150g

kompot – 200ml

PONIEDZIAŁEK 16.12

Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml (1,2,3)

Roladka z indyka faszerowana szpinakiem i serem-100g (2)

sos śmietanowy - 125ml (1,2)

Ziemniaki – 250g

Sałatka z buraków i jabłka – 150g

kompot – 200ml

Wykaz alergenów:ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIANY W JADŁOSPISIE

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, kamut, orkisz)

  2. Białka mleka krowiego

  3. Jaja

  4. Ryby

  5. Dwutlenek siarki i siarczyny (E220-228)

  6. Gorczyca

  7. Seler

  8. Orzechy

  9. Orzechy ziemne (arachidowe)

  10. Soja

  11. Sezam

  12. Łubin

  13. Mięczaki

  14. Skorupiaki