Wybierz podkategorię

Żywienie Pacjenta - Menu

 

Drogie Pacjentki! 

Posiłki w Szpitalu wydawane są o nastepujących godzinach

Śniadanie : ok. 7.45

Obiad : ok. 13.00

Kolacja : ok. 17.00

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami smiley

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt

hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl
bschubert@gpsk.am.poznan.pl

 

OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

WTOREK  04.12

Barszcz ukraiński – 250ml

Pierogi leniwe z masłem i cukrem  – 250g

Kompot – 200ml

 

WTOREK  04.12

Barszcz z ziemniakami – 250ml

Pierogi leniwe z masłem i cukrem  – 250g

Kompot – 200ml

 

ŚRODA  05.12

Krem z soczewicy – 250ml

Wołowina gotowana – 65g

w sosie musztardowym

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Surówka z marchwi i jabłka  - 150g

Kompot – 200ml

 

ŚRODA  05.12

Zupa krem z białych warzyw– 250ml

Wołowina gotowana – 65g

w sosie ziołowym

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Brokuły gotowane – 150g

Kompot – 200ml

 

CZWARTEK  06.12

Zupa ziemniaczana – 250ml

Pieczeń z karkówki – 65g

w sosie własnym

Kopytka - 250g

Kapusta modra gotowana – 150g

Kompot – 200ml

 

CZWARTEK  06.12

Zupa ziemniaczana – 250ml

Schab gotowany – 90g

w sosie koperkowym

Pyzy drożdżowe - 2szt/100g

Buraki puree – 150g

kompot – 200ml.

 

PIĄTEK  07.12

Zupa ogórkowa – 250ml

Dorsz smażony – 120g

Ziemniaki puree – 250g

Surówka z białej kapusty - 150g

Kompot – 200ml

 

PIĄTEK  07.12

Zupa jarzynowa – 250ml

Dorsz gotowany – 120g

w sosie cytrynowym

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Cukinia gotowana – 150g

Kompot – 200ml.

 

SOBOTA  08.12

Zupa pomidorowa z makaronem – 250ml

Filet z kurczaka gotowany – 65g

w sosie potrawkowym

Ryż gotowany na sypko - 200g

Marchewka z groszkiem  – 150g

Kompot – 200ml

 

 

SOBOTA  08.12

Zupa pomidorowa z makaronem – 250ml

Filet z kurczaka gotowany – 65g

w sosie potrawkowym

Ryż gotowany na sypko - 200g

Marchew gotowana – 150g

Kompot – 200ml

 

NIEDZIELA  09.12

Rosół z makaronem – 250ml

Kotlet mielony – 90g

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Sałatka z buraka i papryki – 150g

Kompot – 200ml

 

 

NIEDZIELA  09.12

Rosół z makaronem – 250ml

Pulpet gotowany – 90g

w sosie pietruszkowym

Ziemniaki z koperkiem - 250g

Sałatka z buraka i jabłka – 150g

Kompot – 200ml

 

PONIEDZIAŁEK  10.12

Zupa porowa z lanym ciastem – 250ml

Pieczeń ze schabu w sosie własnym – 65g

Kasza jęczmienna na sypko – 200g

Sałatka z kapusty pekińskiej – 150g

Kompot – 200ml

 

PONIEDZIAŁEK  10.12

Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml

Schab gotowany – 65g

w sosie jarzynowym

Kasza kuskus na sypko – 200g

Szpinak puree – 150g

Kompot – 200ml