Wybierz podkategorię

Żywienie Pacjenta - Menu

 

Drogie Pacjentki! 

Posiłki w Szpitalu wydawane są o nastepujących godzinach

Śniadanie : ok. 7.45

Obiad : ok. 13.00

Kolacja : ok. 17.00

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami smiley

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt

hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl
bschubert@gpsk.am.poznan.pl

OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

WTOREK  16.04

Barszcz zabielany – 250ml

Gulasz jarski z cieciorką – 200g

Kasza gryczana -200g

Cukinia gotowana -150g

Kompot – 200ml

WTOREK  16.04

Barszcz zabielany – 250ml

Ryba gotowana w sosie jarzynowym – 120g

Ziemniaki gotowane – 250g

Cukinia gotowana – 150g

Kompot – 200ml

 

ŚRODA  17.04

Krupnik -250ml

Pulpet gotowany (90g) w sosie pomidorowym

Makaron penne gotowany – 200g

Fasolka szparagowa gotowana - 150g

Kompot – 200ml

 

ŚRODA  17.04

Rosolnik – 250ml

Pulpet gotowany (90g) w sosie pomidorowym

Makaron penne gotowany – 200g

Szpinak puree-150g

Kompot – 200ml

 

 

CZWARTEK  18.04

Zupa pieczarkowa– 250ml

Zrazy wieprzowe (90g) w sosie własnym

Kopytka-250g

Surówka z selery i jabłka – 150g

Kompot – 200ml

 

CZWARTEK  18.04

Krem selerowy  – 250ml

Schab gotowany (65g) w sosie ziołowym

Pyzy drożdżowe -2szt

Bukiet warzyw gotowanych – 150g

Kompot – 200ml

 

PIĄTEK  19.04

Zupa pomidorowa z ryżem – 250ml

Śledź w śmietanie - 100g

Ziemniaki puree – 250g

Kompot – 200ml

 

PIĄTEK  19.04

Zupa pomidorowa z ryżem – 250ml

Gzik z koperkiem– 250g

Ziemniaki puree – 250g

Kompot – 200ml

SOBOTA  20.04

Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml

Ryż z warzywami i kurczakiem - 400g

Kompot – 200ml

 

 

SOBOTA  20.04

Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml

Ryż z warzywami i kurczakiem – 400g

Kompot – 200ml

NIEDZIELA  21.04

Żurek – 250ml

Pieczeń z indyka (65g) w sosie własnym

Pyzy drożdżowe -2szt

Surówka z kapusty czerwonej – 150g

Kompot – 200ml

Ciasto z jabłkami i cynamonem-100g

NIEDZIELA  21.04

Zupa jarzynowa – 250ml

Filet z indyka gotowany (65g) w sosie pietruszkowym

Pyzy drożdżowe -2szt

Sałatka z buraków i jabłka – 150g

Kompot – 200ml

Ciasto z jabłkami i cynamonem-100g

PONIEDZIAŁEK  22.04

Rosół z makaronem – 250ml

Udko z kurczaka (200g) w sosie pieczeniowym

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Surówka koperkowa z majonezem – 150g

Kompot – 200ml

Ciasto marchewkowe-100g

 

PONIEDZIAŁEK  22.04

Rosół z makaronem – 250ml

Udko gotowane (200g) w sosie cytrynowym

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Marchewka gotowana  - 150g

Kompot – 200ml

Ciasto marchewkowe-100g

 

 

ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIANY W JADŁOSPISIE