Wybierz podkategorię

Żywienie Pacjenta - Menu

 

Drogie Pacjentki! 

Posiłki w Szpitalu wydawane są o nastepujących godzinach

Śniadanie : ok. 7.45

Obiad : ok. 13.00

Kolacja : ok. 17.00

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami smiley

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt

hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl
bschubert@gpsk.am.poznan.pl

 

OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

WTOREK  19.02

Żurek z ziemniakami– 250ml

Gulasz jarski z cieciorką – 200g

Kasza gryczana -200g

Sałatka z buraków i papryki -150g

Kompot – 200ml

WTOREK  19.02

Krem brokułowy – 250ml

Ryba gotowana w sosie jarzynowym – 120g

Kasza kuskus – 200g

Sałatka z buraków i jabłka – 150g

Kompot – 200ml

 

ŚRODA  20.02

Rosół z makaronem – 250ml

Udko z kurczaka pieczone

w sosie własnym

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Surówka koperkowa z majonezem – 150g

Kompot – 200ml

 

ŚRODA  20.02

Rosół z makaronem – 250ml

Udko gotowane w sosie cytrynowym

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Marchewka gotowana  - 150g

Kompot – 200ml

 

 

CZWARTEK  21.02

Zupa pieczarkowa – 250ml

Zrazy wieprzowe w sosie własnym

Pyzy drożdżowe - 2szt

Surówka z selery i brzoskwini – 150g

Kompot – 200ml

 

CZWARTEK  21.02

Krem selerowy  – 250ml

Schab gotowany w sosie ziołowym

Pyzy drożdżowe - 2szt

Bukiet warzyw gotowanych – 150g

Kompot – 200ml

 

PIĄTEK  22.02

Zupa pomidorowa z ryżem – 250ml

Jajko sadzone – 2 szt.

Ziemniaki puree – 250g

Marchew pieczona w ziołach -150g

Kompot – 200ml

 

PIĄTEK  22.02

Zupa pomidorowa z ryżem – 250ml

Jajko gotowane w sosie śmietanowym – 2 szt.

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Szpinak puree -150g

Kompot – 200ml

SOBOTA  23.02

Zupa jarzynowa z brukselką– 250ml

Filet z indyka pieczony-65g

 w sosie pieczarkowym-125g

Ziemniaki z koperkiem -250g

Surówka z kapusty czerwonej – 150g

Kompot – 200ml

 

SOBOTA  23.02

Zupa jarzynowa – 250ml

Filet z indyka gotowany-65g

 w sosie pietruszkowym-125g

Ziemniaki z koperkiem -250g

Dynia pieczona – 150g

Kompot – 200ml

 

NIEDZIELA  24.02

Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml

Ryż z warzywami i kurczakiem - 400g

Kompot – 200ml

 

NIEDZIELA  24.02

Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml

Ryż z warzywami i kurczakiem – 400g

Kompot – 200ml

PONIEDZIAŁEK  25.02

Krupnik -250ml

Pulpet gotowany- 90g

w sosie pomidorowym-125g

Makaron gotowany – 200g

Fasolka szparagowa gotowana -150g

Kompot – 200ml

 

PONIEDZIAŁEK  25.02

Rosolnik – 250ml

Pulpet gotowany- 90g

 w sosie pomidorowym-125g

Makaron gotowany – 200g

Szpinak puree-150g

Kompot – 200ml

 

ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIANY W JADŁOSPISIE

 

ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIANY W JADŁOSPISIE