Wybierz podkategorię

Żywienie Pacjenta - Menu

 

Drogie Pacjentki! smiley

Posiłki w Szpitalu wydawane są o nastepujących godzinach

Śniadanie : ok. 7.45

Obiad : ok. 13.00

Kolacja : ok. 17.00

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami smiley

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt

hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl
jlobaczewski@gpsk.ump.edu.pl

OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

Wtorek  21.03.

Zupa ziemniaczana – 250ml,

sos myśliwski – 250g,

pyzy – 2szt./100g/,

marchew gotowana – 150g,

kompot – 150ml.

 

Wtorek  21.03.

Zupa ziemniaczana – 250ml,

sos mięsno – jarzynowy – 250g,

pyzy – 2 szt./100g/,

marchew gotowana – 150g,

kompot – 150ml.

 

Środa  22.03.

Rosół z makaronem – 250ml,

filet z indyka gotowany – 65g

w sosie potrawkowym,

ryż na sypko – 200g,

sałatka z buraków i jabłka – 150g,

kompot – 150ml.

 

Środa  22.03.

Rosół z makaronem – 250ml,

filet z indyka gotowany – 65g

w sosie potrawkowym,

ryż na sypko – 200g,

sałatka z buraków i jabłka – 150g,

kompot – 150ml.

 

Czwartek  23.03.

Zupa pieczarkowa zabielana – 250ml,

pulpet duszony – 90g

w sosie własnym,

kasza jęczmienna na sypko – 200g,

surówka z selera i brzoskwini – 150g,

kompot – 150ml.

 

Czwartek  23.03.

Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml

pulpet gotowany – 90g

w sosie pomidorowym,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

szpinak puree – 150g,

kompot – 150ml.

Piątek  24.03.

Barszcz zabielany z makaronem –250ml,

pierogi leniwe – 250g,

sałata z jogurtem – 100g,

kompot – 150ml.

 

Piątek  24.03.

Barszcz zabielany z makaronem – 250ml,

pierogi leniwe z cukrem – 250g,

sałata z jogurtem – 100g,

kompot – 150ml.

 

Sobota 25.03.

Zupa jarzynowa – 250ml,

pieczeń z karkówki – 65g

w sosie własnym,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

brukselka gotowana – 150g,

kompot – 150ml.

 

Sobota 25.03.

Zupa jarzynowa – 250ml,

schab gotowany – 65g

w sosie pietruszkowym,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

buraki puree – 150g,

kompot – 150ml.

 

Niedziela 26.03.

Zupa pomidorowa z ryżem – 250ml,

filet z kurczaka gotowany – 65g

w sosie jarzynowym,

makaron gotowany – 200g,

surówka z marchwi i jabłka – 150g,

kompot – 150ml.

 

Niedziela 26.03.

Zupa pomidorowa z ryżem – 250ml,

filet z kurczaka gotowany – 65g

w sosie jarzynowym,

makaron gotowany – 200g,

brokuły gotowane – 150g,

kompot – 150ml.

 

Poniedziałek 27.03.

Krupnik – 250ml,

roladka ze schabu z żółtym serem

panierowana – 100g,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

surówka z kapusty pekińskiej – 150g,

kompot – 150ml.

 

Poniedziałek 27.03.

Rosolnik – 250ml,

roladki ze schabu ze szpinakiem gotowane – 90g,

w sosie śmietanowym,

ziemniaki z koperkiem – 250g,

marchew gotowana – 150g,

kompot – 150ml.