Wybierz podkategorię

Żywienie Pacjenta - Menu

 

Drogie Pacjentki! 

Posiłki w Szpitalu wydawane są o nastepujących godzinach

Śniadanie : ok. 7.45

Obiad : ok. 13.00

Kolacja : ok. 17.00

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami smiley

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt

hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl

bschubert@gpsk.am.poznan.pl

 

OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

WTOREK 15.10

Krem z soczewicy– 250ml (7)

Racuchy drożdżowe – 3szt (1,2,3)

z musem z czarnej porzeczki

Kompot - 200ml

 

WTOREK 15.10

Zupa ziemniaczana – 250ml (7)

Ryba gotowana – 120g (4)

W sosie cytrynowym (1,2)

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Brokuły gotowane – 150g

Kompot - 200ml

ŚRODA 16.10

Zupa neapolitańska z lanym ciastem – 250ml (1,2,3,7)

Roladki ze schabu z serem panierowane - 100g

(1,2,3)

Ziemniaki puree – 150g (2)

Surówka z kapusty pekińskiej – 150g Kompot - 200ml

ŚRODA 16.10

Barszcz zabielany z makaronem – 250g (1,2,3,7)

Roladki ze schabu z brokułem gotowane - 90g W sosie śmietanowym (1,2) Ziemniaki – 250g

Marchew gotowana – 150g

Kompot - 200ml

CZWARTEK 17.10

Żurek z ziemniakami – 250ml (1,6,7,10)

Gołabki mięsne z kaszą w kapuście – 90g (1)

w sosie pomidorowym (1,2)

Ziemniaki – 150g

Kompot – 200ml

 

CZWARTEK 17.10

Zupa koperkowa zabielana – 250ml (2,7)

Pulpet gotowany - 65g (1,3)

w sosie pomidorowym (1,2)

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Bukiet warzyw gotowanych – 150g

Kompot – 200ml

PIĄTEK 18.10

Zupa brokułowa z ziemniakami zabielana - 250ml (2,7)

Gzik ze szczypiorkiem – 250g (2)

Ziemniaki – 250g

Kompot – 200ml

 

PIĄTEK 18.10

Zupa brokułowa z ziemniakami zabielana - 250ml (2,7)

Gzik z koperkiem – 250g (2)

Ziemniaki – 250g

Kompot – 200ml

SOBOTA 19.10

Zupa selerowa z lanym ciastem – 250ml (1,2,3,7)

Kotlety drobiowy panierowany – 100g (1,3)

Ziemniaki z koperkiem - 250g

Sałatka z buraków i jabłka - 150g

Kompot – 200ml

SOBOTA 19.10

Zupa selerowa z lanym ciastem – 250ml (1,2,3,7)

Gulasz drobiowo-jarzynowy – 250g (1,7)

Ryż gotowany -150g

Sałatka z buraków i jabłka - 150g

Kompot – 200ml

NIEDZIELA 20.10

Zupa pomidorowa z ryżem – 250ml (2)

Filet z indyka gotowany – 65g

w sosie pieruszkowym (1,2)

Makaron penne gotowany – 200g (1,3)

Cukinia pieczona – 150g

 

NIEDZIELA 20.10

Zupa pomidorowa z ryżem – 250ml (2)

Filet z indyka gotowany – 65g

w sosie pietruszkowym (1,2)

Makaron penne gotowany – 200g (1,3)

Cukinia gotowana – 150g

 

PONIEDZIAŁEK 21.10

Zupa z cukini i grzankami – 250ml (1,7)

Pieczeń ze schabu – 100g

W sosie własnym

Pyzy drożdżowe –2szt/100g (1,3)

Kalafior gotowany – 150g

Kompot – 200ml

 

PONIEDZIAŁEK 21.10

Zupa z cukini i marchwi – 250ml (7)

Schab gotowany – 65g

W sosie koperkowym (1,2)

Pyzy drożdżowe –2szt/100g (1,3)

Sałata lodowa z jogutrem – 150g (2)

Kompot – 200ml

ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIANY W JADŁOSPISIE

Wykaz alergenów:

  1. Zboża zawierające gluten (pszenica, jęczmień, żyto, owies, kamut, orkisz)

  2. Białka mleka krowiego

  3. Jaja

  4. Ryby

  5. Dwutlenek siarki i siarczyny (E220-228)

  6. Gorczyca

  7. Seler

  8. Orzechy

  9. Orzechy ziemne (arachidowe)

  10. Soja

  11. Sezam

  12. Łubin

  13. Mięczaki

  14. Skorupiaki