Wybierz podkategorię

Żywienie Pacjenta - Menu

 

Drogie Pacjentki! 

Posiłki w Szpitalu wydawane są o nastepujących godzinach

Śniadanie : ok. 7.45

Obiad : ok. 13.00

Kolacja : ok. 17.00

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami smiley

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt

hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl
bschubert@gpsk.am.poznan.pl

 

OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

WTOREK  14.08

Botwinka – 250ml

pierogi z owocami – 250g

kompot – 200ml.

 

WTOREK  14.08

Botwinka – 250ml

pierogi z serem – 250g

kompot – 200ml.

 

ŚRODA  15.08

Zupa selerowa zabielana– 250ml

wołowina gotowana – 65g

w sosie musztardowym

ziemniaki z koperkiem – 250g

surówka z marchwi i ananasa -150g

kompot – 200ml.

 

ŚRODA  15.08

Zupa selerowa zabielana– 250ml

wołowina gotowana – 65g

w sosie jarzynowym

ziemniaki z koperkiem – 250g

brokuły gotowane – 150g

kompot – 200ml.

 

CZWARTEK  16.08

Chłodnik z owoców leśnych– 250ml

Schab pieczony – 65g

w sosie własnym

pyzy drożdżowe  – 2szt/100g

kapusta modra gotowana – 150g

kompot – 200ml.

 

CZWARTEK  16.08

Chłodnik z owoców leśnych– 250ml

Schab gotowany – 90g

w sosie jarzynowym

pyzy drożdżowe- 2szt/100g

cukinia gotowana– 150g

kompot – 200ml.

 

PIĄTEK  17.08

Zupa pieczarkowa zabielana – 250ml

Kotlety rybne – 90g

ziemniaki z koperkiem – 250g

surówka z kiszonej kapusty- 150g

kompot – 200ml.

 

PIĄTEK  17.08

Zupa ryżowa – 250ml

kotlety rybne – 90g

ziemniaki z koperkiem – 250g

buraki puree – 150g

kompot – 200ml.

 

SOBOTA  18.08

Rosół z makaronem – 250ml

Filet z kurczaka gotowany– 65g

 w sosie potrawkowym

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Marchewka z groszkiem  – 150g

kompot – 200ml.

 

 

SOBOTA  18.08

Rosół z makaronem – 250ml

filet z kurczaka gotowany – 65g

w sosie potrawkowym

ziemniaki z koperkiem– 250g

marchew gotowana – 150g

kompot – 200ml.

 

NIEDZIELA  19.08

Zupa jarzynowa z groszkiem – 250ml

Kotlet mielony – 90g

w sosie koperkowym

kasza jęczmienna na sypko– 250g

surówka z białej kapusty – 150g

kompot – 200ml.

 

 

NIEDZIELA  19.08

Zupa jarzynowa  – 250ml

pulpet gotowany – 90g

w sosie koperkowym

ziemniaki – 250g

cukinia gotowana – 150g

kompot – 200ml.

 

PONIEDZIAŁEK  20.08

Zupa porowa z lanym ciastem – 250ml

Szwajcar wieprzowy – 65g

ziemniaki z koperkiem – 250g

mizeria z jogurtem i śmietaną– 150g

kompot – 200ml.

 

PONIEDZIAŁEK  20.08

Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml

Schab gotowany – 65g

W sosie pomidorowo-jarzynowym

ziemniaki z koperkiem – 250g

szpinak puree - 150g

kompot – 200ml.