Wybierz podkategorię

Żywienie Pacjenta - Menu

 

Drogie Pacjentki! 

Posiłki w Szpitalu wydawane są o nastepujących godzinach

Śniadanie : ok. 7.45

Obiad : ok. 13.00

Kolacja : ok. 17.00

WYKAZ DIET W SZPITALU


Zachęcamy do dzielenia się swoimi uwagami smiley

Jesli coś Pani nie smakowało lub wręcz przeciwnie - bardzo smakowało -
prosimy o kontakt

hwalkowiak@gpsk.ump.edu.pl
bschubert@gpsk.am.poznan.pl

 

OBIAD - PODSTAWA

OBIAD - DIETA

WTOREK 11.06

Barszcz ukraiński – 250g

Kluski kładzione z boczkiem – 350g

Kapusta kwaszona gotowana -150g

Kompot – 200ml

 

WTOREK 11.06

Barszcz z ziemniakami – 250ml

Pierogi leniowe z maslem i cukrem – 250g

Kompot – 200ml

 

ŚRODA 12.06

Rosół z makaronem – 250ml

Udko z kurczaka (200g) w sosie pieczeniowym

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Surówka z marchwi i ananasa – 150g

Kompot – 200ml

ŚRODA 12.06

Rosół z makaronem – 250ml

Udko gotowane (200g) w sosie cytrynowym

Ziemniaki z koperkiem – 250g

Szparagi gotowane - 150g

Kompot – 200ml

CZWARTEK 13.06

Zupa pieczarkowa z makaronem – 250ml

Zrazy zawijane ze schabu (90g) w sosie własnym

Pyzy drożdżowe -2szt

Surówka z selery i jabłka – 150g

Kompot – 200ml

 

CZWARTEK 13.06

Zupa selerowa z lanym ciastem – 250ml

Schab gotowany (65g) w sosie ziołowym

Pyzy drożdżowe -2szt

Bukiet warzyw gotowanych – 150g

Kompot – 200ml

 

PIĄTEK 14.06

Zupa pomidorowa z ryżem – 250ml

Jajko sadzone – 2 szt.

Ziemniaki puree – 250g

Mizeria z jogurtem i śmietaną -150g

Kompot – 200ml

 

PIĄTEK 14.06

Zupa pomidorowa z ryżem – 250ml

Jajko gotowane w sosie koperkowym – 2 szt.

Ziemniaki – 250g

Sałata z jogurtem - 100g

Kompot – 200ml

SOBOTA 15.06

Zupa jarzynowa – 250ml

Pieczeń z indyka (65g) w sosie własnym

Ziemniaki z koperkiem -250g

Surówka koperkowa– 150g

Kompot – 200ml

 

SOBOTA 15.06

Zupa jarzynowa – 250ml

Filet z indyka gotowany (65g) w sosie pietruszkowym

Ziemniaki z koperkiem -250g

Marchew gotowana – 150g

Kompot – 200ml

 

NIEDZIELA 16.06

Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml

Filet z kurczaka gotowany (65g) w sosie pieczarkowym

Ryż gotowany – 150g

Surówka z kapusty pekińskiej – 150g

Kompot – 200ml

 

NIEDZIELA 16.06

Zupa koperkowa z lanym ciastem – 250ml

Risotto z kurczakiem – 250g

Ryż gotowany – 150g

Kompot – 200ml

PONIEDZIAŁEK 17.06

Zupa wiśniowa z makaronem -250ml

Pulpet gotowany (90g) w sosie pomidorowym

Makaron penne gotowany – 200g

Fasolka szparagowa gotowana - 150g

Kompot – 200ml

 

PONIEDZIAŁEK 17.06

Zupa wiśniowa z makaronem -250ml

Pulpet gotowany (90g) w sosie pomidorowym

Makaron penne gotowany – 200g

Szpinak puree-150g

Kompot – 200ml

ZASTRZEGA SIĘ PRAWO DO ZMIANY W JADŁOSPISIE